קצב החיים שלנו מטורף - אני רואה זאת במו עיניי ומרגיש זאת על בשרי. אורח החיים המודרני כולל אכילת אוכל מעובד, ובילוי חלק ניכר מהזמן בישיבה מול מסכים.
אנו מונעים באמצעות טכנולוגיה אשר מכתיבה לנו אורח חיים חסר פעילות עד כי ששכחנו כי אנו ,בני האדם - אינם אלא בעלי חיים שנולדו לנוע.
במילים אחרות הדחקנו את התנועה מחיינו ושיבשנו את הטבע שלנו, אם כך מה הפלא שבחברה המודרנית ישנה עלייה חדה בתחלואה הגופנית והנפשית.
אנו נוהגים להתייחס לגוף ולנפש כאל שתי ישויות נפרדות, אך לא כך הדבר.
מחקרים רבים מצביעים על מערכת יחסים ביולוגית חשובה הקיימת בין הגוף, המוח והנפש. המוח, כמו כל שריר אחר בגוף, גדל כאשר מפתחים אותו ומתנוון כשלא, בכדי לשמור את המוח במיטבו- על הגוף לעבוד והאימון הגופני עושה זאת בצורה מדהימה.
אנו יודעים שהעיסוק בספורט גורם לנו להרגיש טוב יותר. ההנחה היא שבעזרת פעילות גופנית אנחנו מרפים את המתח בשרירים ובונים אותם, משפרים את מצבם של מערכת הלב והריאות.
אלו אכן גורמים המשפיעים על הרווחה הנפשית, אבל הם לא הסיבה המרכזית, אלא השפעות נלוות. הסיבה האמתית להרגשה הטובה כל כך היא שכשאנו מבצעים פעילות גופנית אנו משפיעים על מוחנו לפעול בצורה טובה יותר - המוח שלנו אוהב את זה ומתגמל אותנו.
בזמן פעילות גופנית הגוף מפריש אנדורפינים וחומרים נוספים הנותנים תחושה חיובית (היי כזה). אימון גופני מעלה את רמות הסרוטונין, הדופמין והנוראפינפרין שהם שליחים עצביים.
הדופמין, מקושר למוטיבציה ולקשב, משפר את מצב הרוח ואת הרגשת הרווחה, מגרה את מערכת הקשב ומעניק הרגשה של שביעות רצון כאשר אנו משיגים דבר מה. כל אתגר שנציב ונשיג יגביר את הרווחה הנפשית שלנו.
מחקרים מראים שאימון גופני קבועה מגדיל את מאגרי הדופמין במוח ומעודד יצירה של קולטני דופמין במוח. אימון גופני גם מעלה מיד את רמות הנוראפינפרין במוח. הנוראפיפרין מעיר ומפעיל את המוח ומשפר את ההערכה העצמית, הקשורה ישירות למצב הרוח והנפש. באותה המידה אימון גופני משפיע על הסרוטונין החשוב למצב הרוח, לבקרת דחפים ולהערכה העצמית.
את השפעות הפעילות הגופנית על מצב הרוח ניתן לבחון מנקודות מבט שונות. אימון גופני סדיר משפיע על הרווחה הנפשית מבחינה ביולוגית, פיזיולוגית ומנטאלית גם יחד, וזה הוא היופי שבדבר - כשמתמידים בפעילות בתדירות ובעצימות הנכונה נהנים- מנסיון אישי :)
כמה ואיזה פעילות עלי לבצע?
התשובה היא שאין תשובה חד משמעית ויש הנחיות כלליות שלצערי רוב האוכלוסייה לא מיישמת. מה שבטוח שהמרשם שונה מאדם לאדם אבל דבר אחד ברור – המטרה העיקרית היא לזוז, להיכנס לכושר ולאתגר את הגוף בקביעות. מחקרים רבים מראים שככל שרמת הכושר שלנו משתפרת, כך משתפרת פעולת המוח שלנו ומצב הרוח שלנו.
המוטו שלי הוא: "מעט הוא טוב, ויותר(לעיתים) טוב יותר" כנגד: חשוב להתחיל בקטן ולהגביר, העיקר בהדרגה ובהתמדה!
לסיכום, החלטה בנוגע לאופי, סוג הפעילות, עצימות ומשך הפעילות המומלצת צריכה להיקבע אינדיווידואלית בהתאם למתאמן בהתאם למסוגלות ולמוכנות הפיזיולוגית, מצבו הנפשי והעדפותיו.
לאדם מן הישוב מטרת האימונים, לפחות בשלבים הראשונים של התהליך.תיהיה להתחיל לזוז, להפעיל את הגוף, לעודד יציאה מהבית, לפרוץ את אמונותיו המעכבות ולהרגיש את העונג שמלווה בפעילות גופנית .ללא ספק זהו תהליך מרתק. לא עוד משימה "חד פעמית".
טוענים שאתם יודעים מה לאכול ואוכלים תקין ולמרות זאת המשקל לא יורד!
החלטתם שאתם באמת רוצים לזוז ולהתקדם לעבר משקל תקין, לרכוש ולאזן את
הדרוש בכדי ליהנות מגוף ואורח חיים בריא יותר?
צרו קשר לבדיקת התאמתכם לתהליך קואצ'ינג אישי/משפחתי
(*משולב פעילות גופנית) *מתאים גם לנוער מגיל 10*ניתן לתאם פגישת היכרות.
שלכם, יגאל ברקוביץ מאמן קואצ'ינג & ספורט לאורח חיים מנצח 0545771732
אם אהבתם את הפוסט אתם מוזמנים לשתף אותו וכמובן
לקרוא את המדריך "להפוך את הכושר שלך למשהו שתהיה גאה בו"